Tack för ditt stöd till Ukrainas folk!
En toppmodernt utrustad ambulans, 14 långtradare med nödhjälp och över 16 000 flyktingar som fått hjälp. Det har blivit möjligt tack vare dig och andra givare som ställt upp för krigets offer. Både vi och det ukrainska folket tackar dig!
En ambulansfärd till Ukraina

Staden Berdytjiv saknade en ambulans för att transportera svårt skadade mellan sjukhus i regionen. Tack vare givargåvor kunde vi ropa in en begagnad ambulans på auktion, och lokala aktörer i Ö-vik hjälptes åt att rusta upp den till toppskick. Sjukskötarna Fredrik Nilsson och Thommy Carlsson körde ner till Berdytjiv där de utbildade sina ukrainska kollegor om ambulansens nya, toppmoderna utrustning.

16 000 flyktingar har fått hjälp

I Rumänien har vi funnits på plats vid den ukrainska gränsen sedan krigets andra dag och välkomnat över 12 000 flyktingar. I samarbete med Unicef har vi hjälpt 4 330 flyktingbarn med logi, mat, kläder, hälsovård, utbildning, fritidsaktiviteter och rådgivning. Vi lägger extra fokus på barn med funktionsnedsättning, eftersom det är vårt expertisområde i Rumänien sedan 1989.

Sprid ljus i mörkret med ett julpaket!

Krigets barn förtjänar att få uppleva en god jul med mat, lek och julglädje.
Allt detta ryms i ett julpaket från dig! 350 kronor räcker till ett paket med matvaror, hygienartiklar, något extra gott att äta och en julklapp.

Välj belopp
Mobilnummer